14:45-15:45
ПРОЦЕС ТА ІНСТРУМЕНТАРІЙ ОПЕРАЦІЙНОГО РИЗИК-МЕНЕДЖМЕНТУ НА ПРИКЛАДІ FOOD & PHARMA ІНДУСТРІЙ
МАРГАРИТА РОМАНОВА, Директор дистрибуції і логістики CIS / Middle East GSK,
Ментор, автор проекту Romanova.Solutions ("S&OP Laboratory" і ін.)
• Класифікація операційних ризиків (у фокусі кризи-ризики попиту та безперервності ведення бізнесу)
• Процес ідентифікації ризиків та документування-альтернативні методи
• Оцінка ризиків-якісний (з урахуванням ймовірності виникнення, впливу та терміновості) і кількісний аналіз (очікуваний грошовий результат (Expected monetary value, EMV), симуляції)
• Вибір методу реагування на ризик і приведення до прийнятного рівня - на прикладі актуальної в кризу категорії ризиків попиту
• Створення контрольного середовища
• Розробка плану безперервності ведення бізнес-діяльності (Business Continuity Plan (BCP))